Padel bij TPV de Hopbel

Padel is de snelst groeiende sport in Nederland en enorm leuk voor spelers van alle leeftijden. Padel is een racketsport met veel kenmerken van tennis en squash. Deze combinatie zorgt voor snelle en spannende rally’s. Het spel wordt gespeeld als dubbelteam op een veld dat is omgeven door een glazen wand en een hekwerk. Het spel wordt gekenmerkt door snelle actie waarbij reactievermogen en inzicht belangrijk zijn. Padel is in Spanje en Zuid-Amerika razend populair en ontwikkelt zich ook in Nederland tot een serieuze sport met een groeiend aanbod aan competities en toernooien.  Met dit filmpje van de KNLTB krijg je alvast een goede indruk van de padel-spelregels.

Wil je er nog meer van weten? klik dan ook hier

Padel bij De Hopbel
Bij De Hopbel zijn de padelbanen aangelegd nabij het terras. Zo is er goed zicht op de padelbanen. Het is namelijk voor toeschouwers erg leuk en dynamisch om naar te kijken. Kijk hier eens naar dit filmpje als voorbeeld.

Ontwerp padelbanen op TPV De Hopbel

Voor leden én niet-leden
Padel wordt aangeboden binnen het bestaande lidmaatschap van TPV De Hopbel aan leden. Daarnaast is het ook voor niet-leden mogelijk om een baan te huren via deze link. Ben je lid van de vereniging klik hier voor meer info over onze vereniging en de mogelijkheid tot introduceren. Wil je graag voor een grotere groep iets organiseren mail dan naar [email protected]

Het padelveld en -racket
Het padelspel wordt in dubbelspel gespeeld op een terrein van 10 bij 20 meter. Dit terrein wordt door een net in 2 verdeeld. De velden hebben 3 meter hoge glazen wanden (achter- en zijwanden). Aan beide zijden is er een 12 meter lange rastering (metaal), met aan minimum 1 zijde een deur in het midden. Het padelracket is anders dan een racket voor tennis. Het padelracket heeft geen snaren, maar is in zijn geheel van kunststof (carbon, fiber of grafiet). In het racketblad, meestal rond, is een groot aantal gaten geboord zodat je minder last hebt van de luchtweerstand. Lees hier meer.

Padeltraining
Als je lid bent van TPV De Hopbel kun je padeltraining volgen op onze banen. Kijk hier voor meer informatie over de padeltrainingen.

Meer informatie?
Houd de berichtgeving over padel via deze site of mails in de gaten. Lees hier het nieuwsbericht dat onlangs in het Brabants Dagblad verscheen. Ook kun je je vragen stellen via [email protected] .