Jeugd

Wat moet je zoal weten over tennissen bij TPV De Hopbel? Hier een aantal dingen voor je op een rij.


Je tennispas (KNLTB pas)
Als je lid bent van TPV De Hopbel ben je ook lid van de Koninklijke Nederlandse Tennis Bond (KNLTB). Je krijgt bij aanmelding een KNLTB-pas. Vervolgens krijg je in maart/april een nieuwe KNLTB-pas deze is een jaar geldig. Met je KNLTB-pas heb je toegang tot het tennispark en kun je een baan afhangen. Ook kun je deelnemen aan tennistoernooien en competities van de KNLTB. Je speelsterkte wordt door de KNLTB automatisch bijgehouden en wordt elk jaar op je pas getoond.

Tennis- en padellessen
De lessen worden bij ons op het park gegeven door Tennisschool Jeroen van der Sman. Zij informeren je tijdig over de indeling en tijden van de lessen. Voor inhoudelijke vragen over de lessen kun je bij je leraar of de school terecht. Let op: lidmaatschap en lessen gaan bij TPV De Hopbel altijd samen. Je moet je zowel als lid inschrijven bij TPV De Hopbel én je opgeven voor de tennisles bij Jeroen van der Sman. Regelmatig wordt op deze site nieuwe data vermeld wanneer er nieuwe lessen starten.

Vrij spelen en tennisbaan afhangen
Op TPV De Hopbel kan je een tennisbaan reserveren ‘afhangen’. Je kunt zo lekker vrij tennissen met een vriendje, vriendinnetje of een ouder. Het werkt zo:
Vind een tennismaatje dat ook lid is van TPV De Hopbel
Reserveer via de KNLTB ClubApp of aan het afhangbord op de vereniging.

Wil je een keer tennissen met iemand die geen lid is van TV De Hopbel?
Dan kan. Neem dan iemand mee als introducé (zie verder).

Toernooien en evenementen voor de jeugd
De tennisschool en de jeugdcommissie organiseren regelmatig toernooien en evenementen voor de jeugd. De evenementen zijn bedoeld voor beginners en gevorderden.

Voorjaars- en najaarscompetitie KNLTB voor de jeugd
Heb je zin om met een TPV De Hopbel team wedstrijden te spelen tegen andere clubs? Dan kun je je als lid opgeven voor de jeugdcompetitie. Je speelt dan enkele keren thuis en uit.

Een introducé meenemen
Heb je zin om een keer te tennissen met een vriendje, vriendinnetje of ouder, maar is deze geen lid van TPV De Hopbel? Geen probleem, neem hem of haar mee als introducé! De introducé mag maximaal 5 keer geïntroduceerd worden, onafhankelijk door wie hij / zij wordt geïntroduceerd.

Tot slot wat baanregels
Hang netjes een baan af als je vrij gaat spelen
Draag sportkleding en tennisschoenen
Neem geen glaswerk mee de baan op
Loop niet door een ander tennisspel heen, ook niet om een bal op te halen.
Wees sportief en heb vooral veel plezier!

Voor vragen over jeugdactiviteiten bij TPV De Hopbel kun je contact opnemen met de jeugdcommissie van TPV De Hopbel: [email protected]

Voor vragen over de tennislessen kun je contact opnemen met Tennisschool Jeroen van der Sman klik hier