Geschiedenis

In april 1983 neemt de Schijndelse Mixed Hockey Club De Hopbel het initiatief tot het oprichten van een tennisvereniging. Tennis Club Skinlo verhuist naar een nieuwe accommodatie en de acht gemeentelijke tennisbanen aan de Wilhelminalaan komen vrij. De Algemene Leden Vergadering van de hockeyclub geeft op 7 juni 1983 toestemming en een nieuwe tennisvereniging kan worden opgericht. Officieel richten Jan Hermanns, Martien Koesen, Wil van de Paal en Paul van Schaaijk Tennis Vereniging De Hopbel op 25 mei 1983 op. De notariƫle akte wordt op 01 juli 1983 gepasseerd bij Notaris Van Haaren. De voorlopige erkenning van Tennis Vereniging De Hopbel door de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond dateert van 29 augustus 1983, de definitieve van 01 oktober 1984. De vereniging dankt haar naam aan de hockeyclub omdat beide verenigingen op hetzelfde complex spelen.

Tennis Vereniging De Hopbel sluit op 01 juli 1983 een overeenkomst voor 10 jaar met de SMHC De Hopbel voor het exclusieve gebruik van het paviljoen c.s., twee kleedlokalen en een materialenhok en voor de huurkoop van de inventaris in het paviljoen. Niets staat de succesvolle start van de nieuwe vereniging meer in de weg ook omdat tijdens de eerste bijeenkomst van aspirant-leden in september 1983 de vereniging al 94 leden kent.

De eerste wedstrijd van de nieuwe vereniging wordt gespeeld op 18 september 1983. De eerste Algemene Leden Vergadering is gehouden op 23 januari 1984 en het eerste bestuur waartoe Paul Schoenmakers in augustus 1983 is toegetreden, is met vijf mensen op volle sterkte. Op 31 maart 1984 gaat het eerste officiƫle tennisseizoen van de vereniging van start. De eerste clubkampioenschappen in september 1984 leveren bij de jeugd Jan Hein Kosten als kampioen op en bij de dames Sjan Koolen en bij de heren Toon Gevers.

Door gemeentelijke plannen verruilt de Tennis Vereniging De Hopbel de accommodatie aan de Wilhelminalaan voor een gloednieuwe aan het Zuideinderpark. De vereniging krijgt de beschikking over 12 kunstgrasbanen en een prachtige accommodatie bestaande uit paviljoen met terras en kleedruimte. Het nieuwe tennispark wordt op 4 oktober 1997 in gebruik genomen.

In 2021 heeft de vereniging 3 padelbanen aangelegd  die op 7 november 2021 zijn geopend. In 2022 is het aantal leden, door padel, sterk gegroeid en heeft de vereniging besloten om nog 2 padelbanen aan te leggen. Ook de naam is van de vereniging veranderd naar 'Tennis en Padel Vereniging De Hopbel' (TPV De Hopbel).

Tennis- en Padelvereniging De Hopbel is een echte familievereniging. Iedereen kan lid worden en tennissen en padellen op eigen niveau. Vele activiteiten voor competitie-, training- en recreatief tennisinspanning en -plezier worden georganiseerd. Het is bij De Hopbel na geleverde prestatie en kijkplezier goed vertoeven op het terras of in het paviljoen waar de eigen leden de inwendige mens verzorgen.