Diverse info

Welkomstbrief
Elk nieuw lid ontvangt een welkomsbrief, deze nogmaals lezen? Je kunt hem hier downloaden.

Vrij spelen en tennis of padel-baan afhangen
Op TPV De Hopbel kan je met je KNLTB-pas een baan ‘afhangen’. Ga naar het afhangbord, volg de stappen op het bord. Momenteel kun je digitaal afhangen via de KNLTBclubapp, doorhangen kan dan op het bord.

Op dit moment kan er zowel overdag als 's avonds op maximaal 10 tennisbanen en op 5 padelbanen worden gespeeld. 

Toernooien, competities en evenementen
De diverse evenementen zijn te vinden op de website onder menu-item activiteiten.

Een introducé meenemen

Heb je zin om een keer te tennissen met iemand die (nog) geen lid van TPV De Hopbel? Geen probleem, neem hem of haar mee als introducé! De introducé mag maximaal 3 keer geïntroduceerd worden, onafhankelijk door wie hij / zij wordt geïntroduceerd. We zouden het waarderen als je een introducé overdag met je mee laat spelen.

Wil je een baan huren? dat kan. Voor tennis geldt dat je op alle dagen van de week een baan kunt huren, voor padel kan dat op door de weekse dagen en op zondagmiddag. Een baan huren kan via deze link wil je meerdere banen tegelijk huren mail dan naar [email protected]

Tot slot wat baanregels:

Voor de tennisbanen

 1. Men dient altijd af te hangen als men wil spelen en behoort aanwezig te zijn èn aanwezig te blijven op het tennispark. Afhangen kan middels de KNLTBclub app tot 60 min. voor speeltijd en maximaal 24 uur voordat je wilt spelen. Ben je op de accomodatie dan kun je afhangen middels het afhangbord.
 2. De wachtstand mag alleen gebruikt worden als de baan bezet is. De speeltijd op alle banen bedraagt 60 minuten, zowel voor enkel- als dubbelspel.
 3. Men kan uitsluitend afhangen met minimaal twee personen. Alleen na het verstrijken van de speeltijd (speeltijd is minimaal 60 min. + de tijd dat anderen je niet afhangen) mag er opnieuw worden afgehangen.
 4. Bijhangen van een pas tijdens de reguliere speeltijd is toegestaan zonder dat de tijd wordt aangepast.
 5. Men dient te spelen op de baan en de tijd waarvoor men heeft afgehangen.
 6. Tijdens training of lessen mag met de spelerspas niet afgehangen worden. Als een training of tennisles uitvalt, dan blijven de hiervoor gereserveerde banen beschikbaar voor de leden die op de geplande tijd training of les hebben.

Voor de padelbanen

 1. Men dient altijd af te hangen als men wil spelen en behoort aanwezig te zijn èn aanwezig te blijven op het tennispark. Afhangen kan middels de KNLTBclub app tot 5 min. voor speeltijd en maximaal 24 uur voordat je wilt spelen. Ben je op de accomodatie dan kun je afhangen middels het afhangbord.
 2. De wachtstand mag alleen gebruikt worden als de baan bezet is. De speeltijd op alle banen bedraagt 60 minuten, er wordt uitsluitend dubbelspel gespeeld.
 3. Men kan uitsluitend afhangen met 4 personen. Alleen na het verstrijken van de speeltijd (speeltijd is minimaal 60 min. + de tijd dat anderen je niet afhangen) mag er opnieuw worden afgehangen.
 4. Men dient te spelen op de baan en de tijd waarvoor men heeft afgehangen.
 5. Tijdens training of lessen mag met de spelerspas niet afgehangen worden. Als een training of tennisles uitvalt, dan blijven de hiervoor gereserveerde banen beschikbaar voor de leden die op de geplande tijd training of les hebben.

Gebruik van de banen bij winterse perioden:

 1. Er mag gespeeld worden tot -10 graden Celsius. Bij rijpaanslag op de banen mag er gespeeld worden, maar let op voor de gladheid.
 2. Spelen is dan voor eigen risico!
 3. Bij ijzel is het verboden om de banen te betreden en bespelen.
 4. Bij sneeuw is het verboden om de banen te betreden en bespelen.
 5. Gedurende de dooiperiode is het verboden om gebruik te maken van de banen.
 6. De vorst moet uit de mat en ondergrond zijn, alvorens er weer gespeeld kan worden.
 7. Ingeval van bovengenoemde situaties wordt u via de website geinformeerd over de stand van zaken. Om de 2 dagen wordt bekeken hoe de situatie is.

Voor vragen over over TV de Hopbel kun je contact opnemen met [email protected]

Voor vragen over de tennis-padellessen kun je contact opnemen met Tennisschool Jeroen van der Sman

welkomstbrief TPV de Hopbel 27-1-2023.pdf