Tennis- en padellessen

Tennis- en padellessen staan aan de basis van tennis- en padelplezier! Tijdens de lessen krijgt u de beginselen van het tennis bijgebracht. Andere redenen om tennisles te volgen:

 • Ter voorkoming van blessures
 • Om je spelniveau te verbeteren
 • Om (als gevolg van het voorgaand) meer spelplezier te verkrijgen
 • Om in contact te komen met andere spelers (sociaal aspect)

Naast techniek is het uiteraard ook van belang dat u op de hoogte bent van de spelregels. Klik hier om de spelregels te bekijken.

De tennis- en padellessen bij TPV De Hopbel worden verzorgd door Tennisschool Jeroen van der Sman.  

Padel- en tennislessen seizoen 2024/2025
De lescyclus tennis en padel zal in het seizoen 2024-2025 bestaan uit:
Senioren 3 maal 10 weken
Jeugd 2 maal 17 weken

Senioren:
De tennis- en padellessen senioren worden gegeven op maandagavond, woensdagavond en donderdagavond tussen 17.00 uur en 23.00 uur. Op maandagochtend, woensdagochtend en vrijdagochtend tussen 09.00 uur en 12.00 uur en op zaterdagochtend tussen 09.00 uur en 14.00 uur.

De kosten voor volwassenen tennis/padel 10 weken:
1 uur les met 4 cursisten of 45 minuten les met 3 cursisten (trainer doet mee), totaal  € 142,50. Houd ook rekening met lidmaatschapskosten die je betaalt als je traint. 
We starten deze cyclus op maandag 2 september (de data vind je in de link helemaal onderaan deze pagina). Inschrijven kan tot en met 16 augustus.

Inschrijven doe je zó
1.    Stuur een mail naar [email protected] met onderstaande gegevens: naam, telefoonnummer, niveau (beginner, licht gevorderd, gevorderd, wedstrijdspeler) en aantal jaar ervaring, lesdag, lestijden en voorkeuren met wie je wilt lessen. Geef aub een ruime beschikbaarheid aan. Wanneer je al een groep hebt zet dit dan in de mail, maar iedere cursist schrijft zich toch individueel in.
2.    Je ontvangt eind augustus een mail met de indeling en het betaalverzoek.
•    De lessen zijn alleen toegankelijk voor leden van TPV de Hopbel.
•    Laatste betaalmoment staat in de mail met de indeling.
•    Ik begrijp heel goed dat veel cursisten niet staan te springen om laat op de avond te lessen. Toch vraag ik jullie flexibiliteit om zoveel mogelijk beschikbaar te zijn.
•    Is het niet mogelijk om aan een hele cyclus deel te nemen? Dan kijken we samen naar een passende oplossing.

Inschrijven kan van 1 juni tot 16 augustus. 

Jeugd:
De lessen worden gegeven op vrijdagmiddag door Freek van der Heijden en zullen plaatsvinden op vrijdagmiddag tussen 14.30 uur en 19.00 uur. Bij voldoende aanmeldingen ook op maandag.

De club probeert de kosten voor de jeugd zo laag mogelijk te houden en betaalt mee. De kosten van de lescyclus van 17 weken komen hiermee uit op € 102 (€ 6,- per les). Houd ook rekening met lidmaatschapskosten.

Een les duurt 45 minuten of 1 uur, dit is afhankelijk van de groepsgrootte. De nieuwe lescyclus voor de jeugd start op 26 augustus. De data van de training vind je in de link helemaal onder aan de pagina. De nieuwe cyclus voor de jeugd start weer na de zomervakantie. Inschrijven kan van 1 juni tot 10 augustus.

Wil je graag lessen? Leuk! Mail dan naar [email protected]. Geef je naam, leeftijd, telefoonnummer en keuze voor tennis/padel door.  Een proefles is natuurlijk ook mogelijk. Ook daarvoor kan contact worden opgenomen via [email protected]

Lesreglement

 1. De eerste 2 lessen die door weersomstandigheden uitvallen, worden ingehaald.
 2. Is een trainer ziek? Dan wordt deze les altijd ingehaald.
 3. Gaat de les niet door dan informeert de trainer de leerlingen via een groepsapp.
 4. Een standaard les van 1 uur bestaat uit 50 minuten les en 10 minuten inspelen. Bij 45 minuten les, is er 5 minuten tijd om in te spelen.
 5. Als een cursist om persoonlijke redenen de les/lessen niet kan volgen, dan worden deze als vervallen beschouwd en komen niet voor inhalen in aanmerking. Kun je zelf een ‘gelijkwaardige’ invaller vinden/of ruilen dan is dit akkoord.
 6. Tennis- en padelschool Jeroen van der Sman zorgt voor deugdelijke ballen.
 7. Als u ingedeeld bent dan verwacht ik ook uw deelname. Mocht je om een om bepaalde redenen niet meer kunnen, draag dan zelf zorg, in overleg met mij, voor een invaller.
 8. De inhaallessen worden gegeven na de cyclus.
 9. De trainers zijn niet verantwoordelijk voor ongevallen of blessures en eventueel daaruit voortvloeiende schade, noch diefstal of beschadiging aan goederen van cursisten.

Jeroen is de hoofdtrainer en geeft zelf in de ochtenden met veel plezier training. Samen met zijn collega’s doen ze hun uiterste best om jullie het nodige te leren. Voor vragen en/of opmerkingen mag je altijd contact opnemen met Jeroen van der Sman via 06 42 02 48 61 of kijk op www.jeroenvandersman.nl. 

Inschrijven en kosten 2024-2025.pdf Trainingsweken jeugd-senioren 2024-2025.pdf